Onfortuinlijke Campenaerts: 'Pijnlijk het voorjaar te moeten missen, maar het is minder erg dan je onderbroek niet te kunnen aantrekken'

Victor Campenaerts moet het klassieke voorjaar meemaken vanuit bed. Hij brak vorige week namelijk een ruggenwervel.

Bredene Koksijde Classic 2023

De kopman van Lotto-Dstny kwam afgelopen vrijdag hard ten val in de Bredene Koksijde Classic. Het verdict was hard: een gebroken ruggenwervel zet een streep door zijn voorjaar. Het harde labeur is allemaal voor niets geweest. "Toen ik vrijdag rond 19u onder de MRI-scan moest, kreeg ik een koptelefoon op omdat die scanner veel lawaai maakt. Het eerste wat ik hoorde door die koptelefoon, was het radionieuws: Campenaerts mist het voorjaar.", vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Toen de Belg werd afgevoerd op een brancard kwam dat besef hard binnen, maar een kleine week later is hij alweer zijn vrolijke zelf. "De tranen waren nabij. Waarom net ik? En waarom geen andere renner? Zo'n stomme val dan nog. Pijnlijk het voorjaar te moeten missen, maar het is minder erg dan je eigen onderbroek niet te kunnen aantrekken. Intussen is dat euvel opgelost, maar ik kan nog altijd niet mijn eigen voeten wassen."

Campenaerts kreeg veel berichten vanuit het peloton. De eerste die een bericht stuurde was Yves Lampaert. "Het viel mij op hoeveel renners op zo'n moment hun steun betuigen: Evenepoel, Van der Poel, Benoot, Stuyven, De Plus, Merlier en zelfs Gerben Thijssen, ook al was hij onbewust de oorzaak van de val, maar hij kon er ook niets aan doen. Het was brute pech."

Langzaamaan maakt Campenaerts alweer nieuwe plannen. Hij zou graag de Tour de France rijden. "Weet je wat het verschil is tussen kampioenen en minder grote kampioenen? Dat kampioenen na een zware tegenslag steker terugkeren. Kijk naar Wout en Remco. Ik ben hetzelfde van plan. Ik beschouw dit als een geluk bij een ongeluk. Ik heb ook al veel contact gehad met Tiesj. Hij is nu de beste versie van zichzelf nadat hij een grondige reset moest doen."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023