Wout van Aert: 'Ik zit niet boven op de apenrots, zo werkt dat niet in onze ploeg'

Met de E3-prijs beginnen de twee weken waarin Wout van Aert minstens één grote zege wil boeken. Hij kan vertrouwen op een topploeg.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 7

Dylan van Baarle won al Omloop Het Nieuwsblad, Tiesj Benoot zegevierde in Kuurne-Brussel-Kuurne. Jumbo-Visma kan een topploeg op de been brengen voor het klassieke voorjaar, maar kan dat ook juist niet averechts werken voor kopman Wout van Aert? In onze seizoensgids noemde hij het gezeur.

Nadien pleitten onder anderen Michel Wuyts en José De Cauwer voor een duidelijkere verhouding in de ploeg. Volgens De Cauwer moesten we Van Baarle niet groter maken dan hij is en Van Aert moest bij Jumbo-Visma boven aan de ladder staan. De wielrenner zelf staat daar iets anders in, vertelde hij ons.

"Ik zit niet boven op de apenrots. Zo werkt het niet bij ons. Ik ben een van de leiders en er zal naar me geluisterd worden, maar ik sta niet boven de rest. Omdat Dylan van Baarle vorig jaar Parijs-Roubaix heeft gewonnen, wordt geschreven dat de ploeg een concurrent voor me heeft gehaald."

De wereld had er heel anders uitgezien volgens Van Aert als de Nederlander vorig jaar niet had gewonnen in het noorden van Frankrijk. "Had hij niet gewonnen, stond er dat we nóg sterker waren geworden. Alleen had ik voor vorig seizoen al gezegd dat hij een van de tien renners was die Parijs-Roubaix konden winnen. Zijn zege was enkel een bevestiging."

Magazine
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023