Pidcock weer fit na hersenschudding: rentree in Gent-Wevelgem

Tom Pidcock moest even vrezen voor zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen, maar de hoop is nog niet verloren.

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2023

Tom Pidcock is hersteld van zijn hersenschudding. Na een  aantal medische checks heeft hij groen licht gekregen van de dokters, dat meldt CyclingNews. Een rentree in Gent-Wevelgem lijkt aanstaande.

De veelzijdige Brit kwam ten val in de slotrit van Tirreno-Adriatico. Aanvankelijk leek de schade mee te vallen, maar achteraf bleek dat er wel degelijk iets aan de hand was. Na anderhalf week herstel mag de renner van INEOS over een aantal dagen alweer een rugnummer opspelden.

De comeback van Pidcock komt precies op tijd. De winnaar van Strade Bianche had voorafgaand aan het seizoen een groot doel gemaakt van de Ronde van Vlaanderen, maar na zijn smak in de Tirreno was het zeer de vraag of hij op tijd fit zou zijn om mee te doen aan 'Vlaanderens Mooiste.'

Gelukkig verliep het herstel voorspoedig en dus behoort een deelname aan het monument nog steeds tot de mogelijkheden. Na Gent-Wevelgem zal Pidcock waarschijnlijk ook Dwars door Vlaanderen betwisten, vier dagen later staat De Hoogmis op het programma.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023