Pogacar: 'De Kwaremont ligt me het beste, maar het is haast onmogelijk om Van der Poel en Van Aert te lossen'

Tadej Pogacar toonde in de E3 Saxo Classic in goede vorm te verkeren, maar kon Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet lossen.

Settimana Internazionale Coppi e Bartali 2023 stage-4

Al was de Sloveen er dicht bij op de Oude Kwaremont. Van der Poel zat weliswaar strak op het wiel, maar Van Aert moest daar toch een flink gat laten. Toch keerde hij uiteindelijk terug en won de kopman van Jumbo-Visma uiteindelijk de koers. "Ik had een goed gevoel", aldus Pogacar. "Het was een mooie koers en ik ben blij met het resultaat."

Op de Taaienberg gooide Van der Poel een bommetje, maar op dat moment zat Pogacar ver vanachter. "Het was hectisch met het positioneren en ik heb nog weinig ervaring. Ik zat niet in de beste positie. Daar heb ik wat energie verspeeld. Volgende zondag maar niet van dat soort fouten maken."

Op de Oude Kwaremont bleek Pogacar duidelijk in orde. "Dat is de beste klim voor mij. Het is de langste en daar kan ik echt proberen om de beste te zijn, maar het is moeilijk om Van der Poel en Van Aert te lossen op welke klim dan ook. In de finale probeerde ik aan te vallen, maar ze verwachtten het. Ik hoop dat het zondag anders gaat zijn. De vorm is er in elk geval en daar kan ik nu niet veel meer aan doen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023