🎥 Toeschouwer filmt hoe motard in publiek terechtkomt langs Kwaremont

Tadej Pogacar zag zijn aanval op de uitloper van de Kwaremont geneutraliseerd, na een val van een motard.

Ook Wout van Aert bewees met zijn zege in de E3 Saxo Classic dat hij helemaal klaar is voor de Ronde van Vlaanderen. Hij haalde het in een sprint tegen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar, ondanks een moeilijk momentje op de Kwaremont. Van der Poel en Pogacar wisten er een gaatje te slaan op Van Aert, maar de twee moesten even inhouden door een vallende motard.

Tijdens de uitzending was te zien hoe plots een motard dwars op de kasseien op de uitloper van de Kwaremont lag. Een toeschouwer die op de plaats van het incident stond, filmde alles en plaatste de beelden op Twitter. In het filmpje is te zien hoe de motard aan hoge snelheid uitglijdt op de kasseien en vervolgens in het publiek langs de kant van de weg terecht komt.

Op het eerste zicht raakte niemand gewond, maar het incident had wel veel erger kunnen aflopen. De beelden kan u in onderstaande video bekijken.

Door het incident werd op Twitter meteen ook de discussie over de aanwezigheid van motoren in de koers heropend. Een gefrustreerde José De Cauwer sprak tijdens de uitzending al van een 'kloteboel'. Ook Thomas De Gendt liet van zich horen. "Het is stilaan tijd om het aantal motoren te minimaliseren. Alle overbodige motoren wegsturen voor elke klim en kasseistrook zou ook al helpen", schreef de Lotto-renner op Twitter.

Achtergrond
  • Foto: Twitter/Cycling Memes