Wederom harde woorden bij Soudal Quick-Step: 'We zijn als ploeg een beetje gedegradeerd'

Soudal Quick-Step was wederom niet op de afspraak in Gent-Wevelgem. Er eindigde geen van hun renners bij de eerste tien in de uitslag.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields 2023

Terwijl de ploeg in de Ronde van Catalonië met Remco Evenepoel en in de Settimana Coppi e Bartali met Mauro Schmid goed presteerde deze week, is het in het Vlaamse voorjaar drie keer niks voor Soudal Quick-Step. In Gent-Wevelgem zat de ploeg van Patrick Lefevere ook geen moment in de koers.

In de voorfinale ontstond een groep met onder anderen Christophe Laporte, Mads Pedersen, Anthony Turgis, Søren Kragh Andersen en Florian Vermeersch. Soudal Quick-Step had niemand mee. Fabio Jakobsen probeerde vervolgens in zijn eentje de oversteek te maken, maar bleef hangen en strandde op enkele meters. Dus reed Kasper Asgreen het gat dicht.

In één klap twee mannetjes weg na de samensmelting, terwijl ook Yves Lampaert en Florian Sénéchal in geen velden of wegen waren te bekennen. Bert Van Lerberghe en Tim Merlier zaten in een grote groep achter de ongenaakbare Wout van Aert en Christophe Laporte, maar sleepten er geen top tien uit. "Het was aan Fabio om naar de goede groep te rijden", vertelde Tim Merlier na afloop. "Het was overleven, maar het is niet gelukt. We zijn als ploeg een beetje gedegradeerd."

Van Lerberghe was het eens met zijn boezemvriend. "Fabio moest de oversteek maken, maar dat is niet gelukt. Daarna moesten we opnieuw het gat proberen toe te rijden. Maar het was allemaal niet goed genoeg, we hebben weer achter de feiten aangereden."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023