Deze 5 'nieuwe' renners voor de Ronde van Vlaanderen kunnen de verhoudingen enigszins in de war brengen

De verhoudingen zijn na de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem bepaald. De grote drie steken erbovenuit en Jumbo-Visma heeft de beste ploeg.

Paris-Nice 2023 stage 7

Eén kanttekening: hoewel zeker in de E3 Saxo Classic het deelnemersveld er eentje was om duimen en vingers bij af te likken, is de Ronde van Vlaanderen van nóg hoger niveau. Een aantal kleppers was er niet bij. Deze vijf renners hebben de voorbije week niet op Vlaamse bodem gereden en zouden de verhoudingen weleens overhoop kunnen gooien.

Tom Pidcock

INEOS Grenadiers reed de laatste koersen achter de feiten aan, maar de absolute kopman ontbrak ook. Een hele goede Tom Pidcock zou misschien meekunnen met de grote drie, maar de Brit kampte de voorbije tijd met een hersenschudding en de vraag is hoe hij hersteld is van zijn kwetsuur.

Neilson Powless

Neilson Powless is aan een uitstekend jaar bezig. Zo eindigde hij zesde in Parijs-Nice en zevende in Milaan-Sanremo. Op de Poggio zat hij niet goed geplaatst, waardoor hij achter een breuk kwam te zitten. Powless doet voor het eerst mee aan de Ronde van Vlaanderen. Een slechte positie op de Koppenberg zal hij zich niet kunnen permitteren, maar de Vlaamse hellingen moeten hem liggen.

Michael Matthews

Michael Matthews maakte een groot doel van Milaan-Sanremo, maar moest het monument aan zich voorbij laten gaan vanwege ziekte. Matthews is op de weg terug, maar hoe de vorm is, is moeilijk te bepalen.

Bob Jungels

Bob Jungels werd negentiende in Parijs-Nice en staat voorlopig op de rol voor de Ronde van Vlaanderen. De Luxemburger werd al eens zestiende in de hoogmis. BORA-hansgrohe kan wel een goede extra kopman gebruiken, want wat de Duitse ploeg dit seizoen heeft laten zien is nog niet veel soeps.

Dylan Teuns

Dat de voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen ook via de Ronde van Catalonië kan, bewees Dylan Teuns vorig jaar. Hij werd zesde in de Ronde van Vlaanderen. Hij kiest dit jaar voor dezelfde weg, maar hij was in de Ronde van Catalonië afgaande op de uitslag wel iets minder goed dan in 2022.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023