🎥 Nederlandse wielrenner wordt verrast door... met hem meerennende fazant (die paringsconcurrent in hem ziet)!

Jumbo-Visma, letten jullie op? Geen schansspringers meer scouten, maar fazanten! Deze heeft een ongekende VO2max en haalt waarschijnlijk een aantal watts per kilo waar zelfs Pogacar de hik van krijgt...Heerlijke beelden!

Meerennende zogenaamde wielerfans. Het is een bekend fenomeen in de Tour de France. Ze zijn uitgedost als Superman of zijn halfnaakt. Maar een fazant hebben we nog nooit langs zien komen. Zeker geen echte.

Erik Kruk kan dat sinds deze week wel zeggen. Hij was aan het gravelen door de duinen van Heemskerk, keek eens naast zich en zag daar opeens een gevederde vriend met gestrekte draf naast hem meerennen: een fazant met een VO2max waar je steil van achterover slaat.

In het filmpje dat Kruk naar het radio- en tv-programma Vroege Vogels stuurde zie je hem driftig meerennen. Volgens Kruk reed hij daar toch zeker 20 kilometer per uur. Fazanten kunnen wel 30 kilometer per uur halen.

Vroege Vogels legt op z'n eigen website uit waarom fazanten met wielrenners meerennen: waarschijnlijk speelden de hormonen op bij dit mannetje en zag hij in Kruk een potentiële conncurrent op paringsgebied.. De minder leuke verklaring is dat deze fazant tam is en net uitgezet of ontsnapt is.

Heb jij zelf weleens een vreemde vogel of een ander dier naast je fiets gehad? Laat het ons weten op redactie@wielerrevue.nl! Wie weet kunnen we er een leuk artikel over maken - het liefst met beelden erbij natuurlijk.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Vroege Vogels