📸 Mooi beeld! Van der Poel en Philipsen troosten Degenkolb na afloop op wielerbaan Roubaix

Het was een ongelukkig moment in koers tussen de drie, maar na afloop troostten Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen de aangeslagen John Degenkolb. Groots!

Paris Roubaix 2023 elite

Vorige week na de Ronde van Vlaanderen had Mathieu van der Poel nog een sarcastisch chapeau in huis voor Team DSM, maar ditmaal toonde de winnaar van Parijs-Roubaix zich zeer empathisch richting DSM's John Degenkolb, samen met zijn ploeggenoot Jasper Philipsen.

Op de Carrefour de l'Arbre kwam John Degenkolb door een ongelukkige samenloop van omstandigheden ten val. Philipsen en Van der Poel waren daar allebei bij betrokken, maar konden er niets aan doen. Een koersincident.

Toch hadden ze na een een-tweetje in de koers even tijd voor het verdriet van Degenkolb, die na de wedstrijd aangeslagen op het middenterrein van de velodroom in Roubaix lag. NOS-verslaggever Han Kock legde het moment vast.

Degenkolb reed tot dan toe een ijzersterke koers en leek weer helemaal terug op z'n oude niveau. De 34-jarige Duitser won Parijs-Roubaix in 2015 en win in dat jaar ook Milaan-Sanremo. Hij werd door een zwaar ongeluk op trainingskamp ver teruggeslagen en haalde nooit meer z'n oude niveau. Nu zat hij daar weer dicht tegenaan en overkwam hem dit.

Pelotonpraat
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023