Mathieu van der Poel kan zijn moeder nog steeds verbazen: 'Ik durfde niet eens te kijken'

Corinne Poulidor was er bij in de Hel toen zoonlief zijn allereerste kassei won en dat ging gepaard met heel wat stress en emotie.

Tour des Flandres 2022

Mathieu van der Poel blijft vriend en vijand, fans van over de hele wereld en zelfs zijn eigen moeder verbazen. Op de Vélodrome in Roubaix soleerde hij naar zijn derde monument, nadat hij dit voorjaar ook al Milaan-San Remo won en al twee keer de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares heeft staan.

Corinne Poulidor, de moeder van Mathieu van der Poel, was er bij op de piste in Roubaix en zag met eigen ogen hoe zoonlief zijn ererondje afwerkte. Eerder in de koers had ze ook al postgevat in het Bos van Wallers, maar daar kon ze naar eigen zeggen niet echt van genieten.

"Ik was te veel gestresst", vertelde ze aan Het Nieuwsblad. "Ik durfde bij de passage in het Bos niet eens te kijken. Ik keek weg van de stenen. Ik ga wel op paasmaandag nog eens in alle rust de koers herbekijken op tv."

De emoties liepen hoog op na de triomf van haar zoon. "Mathieu verbaast me nog altijd. Ik ga niet beweren dat hij Parijs-Roubaix niet kon winnen, maar het was wel een droom die hij had. Elke keer dat hij startte. En nu is het al bij de derde keer raak”, aldus Corinne Poulidor.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022