Ferrand-Prévot klopt Pieterse in WB Val di Sole, Schurter verbetert eigen record

De twee fenomenen demonstreerden hun bloedvorm in aanloop naar de Olympische Spelen.

Schurter

Afgelopen weekend vormde het Italiaanse Val di Sole, een dal in de bergachtige provincie Trentino, het decor van de vierde manche in de wereldbeker mountainbike. Puck Pieterse en Sam Gaze, die beiden voor Alpecin-Deceuninck rijden, wonnen vrijdag de shorttrack (korte wedstrijd van 20 minuten), maar konden zondag niet dubbelen.

Bij de vrouwen ging de zege naar Pauline Ferrand-Prévot. De wereldkampioene klopte Europees kampioene Puck Pieterse na een lange solo. Pieterse bolde 50 seconden later als tweede over de streep. De Zuid-Afrikaanse Lill Candice finishte derde.

Bij de mannen schreef levende legende Nino Schurter nog maar eens geschiedenis door zijn eigen record aan te scherpen. De tienvoudige wereldkampioen pakte in Val di Sole zijn 36e wereldbekerzege. En dat op 38-jarige leeftijd!

De Zwitser rekende in de tweede wedstrijdhelft af met de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly, die tweede werd. De Fransman Mathis Azzaro won het sprintje om de derde plek. De Belg Jens Schuerman, vrijdag derde in de shorttrack, strandde op een verdienstelijke 10e plek.

https://www.instagram.com/reel/C8RzDrmsP5p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">
https://www.instagram.com/reel/C8RzDrmsP5p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">
https://www.w3.org/2000/svg" xmlns:xlink="https://www.w3.org/1999/xlink">
Dit bericht op Instagram bekijken

https://www.instagram.com/reel/C8RzDrmsP5p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">Een bericht gedeeld door WHOOP UCI Mountain Bike World Series (@uci_mtbworldseries)

Volgend weekend strijkt de wereldbeker neer in het Zwitserse Crans-Montana, een nieuwkomer op de kalender. In 2025 vindt daar het WK plaats. Op 28 en 29 juli wordt er in Parijs (op een heuvel in Elancourt) gestreden om de olympische medailles.

Nieuws
  • YouTube/WHOOP UCI Mountain Bike World Series