Lefevere overwoog in ieder Tourhotel speciale vloer voor Evenepoel aan te leggen

Patrick Lefevere wilde niets aan het toeval overlaten in de Tour. Zijn kopman Remco Evenepoel had om een speciale reden baat bij een vloer van de sponsor. 

remco evenepoel kijkt weg

Dat de wielerploegen steeds minder aan het toeval - of de Franse slag... - overlaten in de Tour mag geen geheim meer heten. Er gaan koks mee naar Frankrijk omdat de renners van ieder dag veel te gaargekookte boontjes niet echt harder gaan rijden. Veel ploegen nemen ook bedden mee. Patrick Lefevere onthult in Het Nieuwsblad dat zijn ploeg voor Remco Evenepoel bijna nóg iets verder wilde gaan.

Corona

In datzelfde gesprek, een voorbeschouwing op de Tour de France waar ook Nathan Van Hooydonck en Marc Sergean als kenners bijzaten, onthult Lefevere ook nog wat anders over zijn poulain. Ze vreesden in de Dauphiné namelijk weer voor een coronabesmetting.

"Ondertussen mag ik nog iets prijsgeven: Remco voelde zich in de Dauphiné ook fysiek niet honderd procent. Hij had keelpijn, in die mate dat we vreesden voor een Giro-scenario (een covid-besmetting, red.) Hij zag er na die eerste bergrit ook getrokken uit, een beetje zoals na de tijdrit in de Giro. Hij is vaak getest, maar gelukkig steeds negatief."

Huisstofmijt- en pollenallergie

Daarna vertelt hij ook dat Evenepoel allergisch is voor pollen en huisstofmijt. Dat laatste is in de Tour vervelend, omdat de Franse hotels nou niet je van het zijn. "Ik moet het hier aan tafel niemand uitleggen. L’hébergement in Frankrijk, dat is… Hotels waar je niet onder je bed mag kijken of je slaapt niet meer. Als je je valies laat neerploffen, vliegt het stof omhoog."

Voor die allergieën gebruikt Evenepoel medicatie, maar ze hadden ook nog iets anders bedacht. Sponsor Quick-Step is een laminaatbedrijf. De CEO van moederbedrijf Unilin, Ruben Desmet, dacht mee toe hij over de allergie hoorde.

"Hij heeft me meteen een berichtje gestuurd toen hij daarover las. Voor Quick-Step is het geen werk om elke dag in de hotelkamer een parket te leggen. In ons magazijn in de service course hebben ze dat in anderhalve dag gedaan. Ik heb zijn voorstel doorgestuurd naar dokter Phil Jansen, maar die gaf aan dat medicatie zou volstaan."