Geoghegan Hart zegeviert ook in de tweede etappe Tour of the Alps

Tao Geoghegan Hart heeft ook de tweede etappe van de Tour of the Alps op zijn naam geschreven. De Brit won de sprint van een elitegroep.

Tour of the Alps 2023 - stage-1

Wederom stond een bergetappe op het programma in de Tour of the Alps. Vooral de slotfase was loodzwaar met een tweetrapsklim met flinke percentages. De vroege vluchters die het langst voorop bleven waren Sergio Samitier en Simon Carr. Die laatste bleek de beste en kwam op de voorlaatste klim alleen voorop te liggen, maar de Brit verloor wel langzaam zijn voorsprong op het peloton.

Na zijn mindere dag tijdens de eerste etappe moest Thymen Arensman al vrij vroeg aan het werk voor zijn kopmannen. Toen Laurens De Plus eenmaal overnam van de Nederlander, ging de voorsprong van Carr helemaal razendsnel naar beneden en op zo'n zeven kilometer van het einde werd hij opgeslokt door de groep met favorieten, waar de Plus dus andermaal een sterke indruk achterliet.

Met nog 4,6 kilometer te gaan was het Santiago Buitrago die als eerste aanviel. De Colombiaan van Bahrain-Victorious moest echter opboksen tegen een ijzersterke INEOS Grenadiers-formatie. Op de top van de laatste klim zaten zij dan ook alweer in zijn wiel. Er was wel een duidelijk favorietengroepje ontstaan door de actie van Buitrago.

Sivakov zette zich op kop van dat groepje in dienst van leider Geoghegan Hart. Cepeda viel nog aan, maar de mannen van INEOS Grenadiers hadden alles onder controle. De finale was weer onverantwoord bochtig en Felix Gall kwam dan ook te val. Daarbij nam hij bijna iedereen mee, maar gelukkig ging alles goed. Vervolgens was het Geoghehan Hart die naar de zege spurtte. Net als gisteren won hij overtuigend.

Nieuws
  • Photo Luca Bettini/SCA / Cor Vos ©2023