Geen wereldbeker MTB Nove Mesto voor Van der Poel, na WK op de weg pas op de mountainbike

Mathieu van der Poel z'n ploeg maakte bekend dat hij de wereldbeker in Nove Mesto skipt, maar na het WK op de weg is er wel ruimte voor de MTB.

OS- Mountain Bike, MenÕs Cross-country Race 2020

Na een zeer succesvol voorjaar op de weg heeft Mathieu van der Poel zien we hem pas in de Ronde van Zwitserland terug op de weg, in aanloop naar de Tour de France. Er was nog onzekerheid over zijn mountainbikeprogramma, maar daar is nu ook duidelijkheid over.

Van der Poel zal namelijk niet deelnemen aan de eerste World Cup van het mountainbikeseizoen in het Tsjechische Nove Mesto in het weekend van 12 mei. Dat meldt Wielerflits. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij daar wel zou starten.

Hij zou ook deelnemen aan de wereldbeker in eigen land (Valkenburg). Die stond een week voor Nove Mesto op het programma, maar gaat niet door omdat de organisatie geen vergunning kreeg van de autoriteiten. Van der Poel stapt nu niet voor één wedstrijd op de mountainbike, zo bevestigt ook bondscoach Gerben de Knegt.

MVDP gaat op 21 mei met zijn ploeg op hoogtestage naar La Plagne. Daarna rijdt hij de de Ronde van Zwitserland als voorbereiding op de Tour de France. Of hij net NK op de weg in Sittard-Geleen ook zal betwisten is nog ongewis.

Pas na het WK op de weg van begin augustus kan Van der Poel op de mountainbike stappen. Dat is hard nodig als hij nog olympische ambities heeft voor Parijs, want op dit moment staat Nederland er abominabel voor op de wereldranglijst en is er geen enkele startplek bij de mannen.

Na het WK op de weg zijn er nog twee wereldbekers waar Van der Poel zou kunnen starten, ervan uitegaande dat hij de oversteek naar Noord-Amerika niet zal maken: Vallnord (25-27 augustus) in Andorra en Les Gets (6-10 september) in Frankrijk. Hij zou ook het WK nog kunnen rijden. Dat is vlak na het WK op de weg, eveneens in Schotland.

Nieuws
  • Photo Anton Vos//Cor Vos © 2021