Giroploegen | Dit zijn de 8 van INEOS: sterkste blok in koers?

Zaterdag begint de Giro en dus druppelen de Giro-teams binnen. Dit is het zeer sterke blok waar INEOS Grenadiers het mee gaat doen!

Volta Ciclista a Catalunya - stage 1

Met Primoz Roglic en Remco Evenepoel rijden de twee topfavorieten voor deze Giro niet bij INEOS Grenadiers de komende Giro, maar als er één blok is dat het die twee collectief moeilijk zou kunnen maken, dan is dat volgens ons het blok van de Britse ploeg.

Ze nemen namelijk een indrukwekkend rijtje renners mee dat bergop zeer goed voor de dag komt. De selectie van de ploeg ziet er namelijk - op de alfabetische volgorde die de ploeg doorgeeft in het persbericht - als volgt uit:

Thymen Arensman
Laurens De Plus
Filippo Ganna
Tao Geoghegan Hart
Salvatore Puccio
Pavel Sivakov
Ben Swift
Geraint Thomas

Gezien z'n palmares zal Geraint Thomas in eerste instantie de kopman zijn, met vlak daarachter Giro-winnaar van 2020 Tao Geoghegan Hart, die in de recente Tour of the Alps een uitstekende indruk gaf. Ook Pavel Sivakov heeft al bewezen uitstekende klassementen te kunnen rijden.

Arensman

Nederlandse klassementshoop Thymen Arensman zal het waarschijnlijk met een rol als luxeknecht moeten doen. De Nederlander was in de Tour of the Alps juist nog niet top, maar verbeterde wel de laatste dagen. Als hij dat door kan zetten, zit er wellicht meer in het vat.

Voor Laurens De Plus betekent de start in de Giro zaterdag zijn eerste grote ronde sinds de Tour van 2019, toen hij nog in dienst van Jumbo-Visma reed. Klasbak Ganna richt zich in eerste instantie waarschijnlijk op de vlakke openingstijdrit, maar liet in de Giro ook al zien zijn hand niet om te draaien voor de wat zwaardere ritten. Salvatore Puccio en Ben Swift zijn mee als pure helpers.

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023