Michel Wuyts maakt comeback als commentator: 'Dat ik de Giro mag doen is een cadeau voor mij'

Michel Wuyts zal een aantal Giro-etappes van commentaar voorzien, de Belg kan zijn geluk niet op!

Kristallen Fiets 2022

De roze Remco-koorts neemt steeds verder toe in België, over slechts vier dagen begint de Giro waarin Remco Evenepoel een gooi zal doen naar de eindoverwinning. Ze pakken het groots aan bij de zuiderburen. Naast Eurosport, dat alle ritten uitzendt, zal VTM ook een zestal ritten op tv tonen.

Michel Wuyts verzorgt het commentaar bij die uitzendingen en maakt dus een kleine comeback. De Belg kan zijn geluk niet op met die aanstelling. "Ik ben heel blij dat ik nog een keer verslag mag doen van de Giro, Italië is mijn lievelingsland", vertelt de journalist in een reactie.

Het is voor Wuyts ook de eerste keer dat hij een grote ronde becommentarieerd waarin een Belg kandidaat-winnaar is. "Dat klopt. En ik acht de kans groot dat hij wint, maar we moeten niet te ver op de zaken vooruit lopen. We kunnen de Giro niet meteen reduceren tot het duel Evenepoel - Pogacar. Er zijn denk ik wel twintig renners die kans maken op de top tien, ik voorspel een spectaculaire ronde."

Rechtenkwestie

Eurosport is de voornaamste rechtenhouder van alle Giro-uitzendingen, VTM kon zodoende slechts zes ritten kopen. Maar dat mag de pret niet drukken voor Wuyts, hij kijkt reikhalzend uit naar zijn nieuwe commentaarklus. "Dat ik de Giro nog eens mag doen, is echt een cadeau voor mij. Het parkoers is prachtig en met een Belgische kanshebber in de gelederen staat de Giro garant voor spektakel. Er is niks aan te doen dat we slechts zes etappes uitzenden, maar we zijn erbij wanneer het er toe doet."

VTM zendt de eerste vier ritten uit, de slotetappe en de Belgische zender mag ook nog kiezen tussen de laatste tijdrit of de onheilspellende bergrit naar Tre Cime di Lavaredo.

Giro d'Italia
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022