📸 Chloé Dygert is terug! Ze deelde al eens expliciete foto's van hoe erg haar been eraan toe was na horrorcrash Imola

Chloé Dygert vermorzelde de concurrentie op het WK tijdrijden. Extra knap als je nagaat van hoe ver ze terugkomt. Let op: heel expliciete foto's.

UCI 2023 World Championship track

Chloé Dygert reed de concurrentie bij het WK tijdrijden in 2020 al net zo op een hoopje als vandaag tot het noodlot keihard toesloeg. Ze kwam zeer hard ten val en een vangrail sneed door haar bovenbeen. De aanstaande WK-titel weg, maar veel erger nog: een heel zware blessure.

Er werd zelfs gevreesd voor het einde van haar carrière, maar na een zware revalidatie kwam ze terug. Nog niet meteen op haar topniveau, maar meer dan tweeënhalf jaar later laat ze in mei in de Vuelta weer zien hoe goed ze is.

Aan haar hand werd Canyon-SRAM tweede in de ploegentijdrit en ze ze werd twee keer derde in een rit. Daarna reed ze in nog enkele wegkoersen ereplaatsen bijeen. Op het WK won ze al goud op de baan bij de individuele achtervolging. Daarna werd ze ziek, maar op de tijdrit kon alleen Grace Brown tegenstand bieden; ze werd glansrijk wereldkampioen.

Instagram-post met afschrikwekkende foto's

Dat ze echt van heel ver terug moest komen, liet ze al eens zien in een Instagram-post waarin ze uitlegt hoe haar herstel is verlopen.

Als je in de post doorswipet zie je zeer afschrikwekkende foto's van haar been ten tijde van en vlak na de crash. Ook is goed te zien wat voor enorm litteken ze eraan overhield. Denk even goed na of je de foto's wel echt wil zien, want zoals Dygert zelf ook schrijft: het is zeer grafisch.

(Wellicht kun je de foto's niet direct zien, daar kunnen we helaas niks aan doen; dat ligt aan Instagram. Als je ze wil zien, even doorklikken naar Instagram)

Dygert is inmiddels 26 jaar en was in 2019 wel de sterkste bij het WK tijdrijden op de weg. Ze won ook zilver en brons op de baan bij de Olympische Spelen en werd al maar liefst elf keer wereldkampioen in de verschillende disciplines op de baan - en dus nu twee op de weg.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023