Pidcock op zoek naar beste doen op mountainbike: 'De inspanningen zijn compleet anders ten opzichte van wegwedstrijden'

Tom Pidcock is weer actief op de mountainbike, de olympisch kampioen laat zich meteen gelden.

WC mountainbike in Nove Mesto 2021

Tom Pidcock heeft na een druk voorjaar op de weg de mountainbike weer van stal gehaald. De regerend Olympisch kampioen op dat onderdeel kende de nodige opstartproblemen, maar voelt zich inmiddels weer senang op de MTB.

De Brit van INEOS Grenadiers maakte begin deze maand zijn seizoensdebuut in Guerét, maar dit liep niet geheel volgens plan: na een podiumplaats in de shorttrack race, moest Pidcock in de cross-country wedstrijd opgeven na een mechanisch probleem. Hoewel het eerste mountainbike-optreden dus wisselvallig verliep, waren er wel genoeg aanknopingspunten voor de daaropvolgende afspraken.

Het voorbije weekend kwam Pidcock in actie in het Zwitserse Chur, hier toonde de durfal voor het eerst zijn ware vorm. Hij won de wedstrijd vlak voor Mathias Flückinger en Nino Schurter. Na afloop reageerde Pidcock uitgelaten op het goede resultaat.

"Ik voel me goed, maar de wedstrijd was heel lastig. Ik liep iets te hard van stapel in het begin van de race, daar betaalde ik richting het einde de rekening voor. Ik ben blij dat ik een volledig uur aan koers in de benen heb, de inspanning is compleet anders ten opzichte van wegwedstrijden", vertelde Pidcock in gesprek met CyclingNews

Wereldbeker

De wedstrijd in Chur was de laatste voorbereidingskoers in aanloop naar de wereldbekermanche in Nové Mesto. Vorig jaar won Pidcock de wedstrijd op de Tsjechische omloop, hij kijkt reikhalzend uit naar de start van het wereldbekerseizoen. "Volgende week staat de eerste wereldbeker op het programma, de leiderstrui staat ook op het spel. Ik zal in mijn carrière niet vaak de kans krijgen om het leiderstricot te dragen, ik heb er zin in", aldus Pidcock.

Achtergrond
  • photo: Marketa Navratilova/Cor Vos © 2021