Groenewegen sprint naar zege in Ronde van Hongarije, Bernal komt (opnieuw) ten val

Dylan Groenegen won de openingsetappe in de Ronde van Hongarije. De finale werd echter ontsierd door twee valpartijen.

Groenewegen sprintte in de Ronde van Hongarije naar zijn derde seizoenszege. De Nederlandse topsprinter versloeg Sam Bennett (BORA-hansgrohe) en Caleb Ewan (Lotto Dstny). In de hectische slotfase vonden twee grote valpartijen plaats. Belangrijkste slachtoffer was de Colombiaan Egan Bernal.

Bernal leek gehavend, maar kon wel terug op zijn fiets kruipen en haalde de finish. Het is voorlopig onduidelijk wat de ernst van zijn verwondingen zijn en of hij morgen zal starten. Met Australisch kampioen Luke Plapp kwam nog een renner van INEOS ten val. Ook Yves Lampaert lag op de grond.

Er lijkt zo maar geen einde te komen aan de lijdensweg van Bernal, sinds hij begin vorig jaar keihard op een bus knalde in Colombia. Bernal had er een lange revalidatie opzitten. Dit seizoen opende hij in de Ronde van San Juan, waar hij opnieuw tegen de grond ging en twee maanden in de lappenmand lag met knieklachten.

Bernal hervatte in de Ronde van Catalonië, waar hij andermaal ten val kwam en de ronde moest verlaten. In de Ronde van Romandië reed hij enkele weken geleden nog naar een hoopvolle 8e plek in he eindklassement.

Nieuws
  • Foto: Eurosport