Roglic: 'Ik heb geluk gehad, Evenepoel zei tegen mij dat het goed met hem ging'

De schrik zat er goed in bij Roglic na zijn valpartij in de vijfde etappe van de Giro, maar de schade lijkt mee te vallen.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage-05

Vooraf ging men uit van een rustige dag voor de klassementsrenners in de Giro, maar niks bleek minder waar. De renners gingen bij bosjes onderuit in de natgeregende etappe van Altripalda naar Salerno. Remco Evenepoel was één van de voornaamste slachtoffers, hij kwam liefst twee keer ten val.

Maar ook zijn concurrent Primoz Roglic maakte een behoorlijke smak in de finale. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen. "Naar omstandigheden gaat het goed, ik ben blij dat ik over de finish ben gekomen", vertelde de Sloveen kort na afloop.

De slotfase van de etappe verliep buitengewoon hectisch, in totaal vonden er drie incidenten plaats in de laatste tien kilometer. Naast de valpartij van Evenepoel en de crash aan de finish, was Roglic slachtoffer van een ongelukkige samenloop van omstandigheden op drie kilometer van het einde. "Ik heb geluk gehad dat ik niet veel meer schade heb opgelopen, ik ben hard geraakt aan mijn linkerbeen, maar het had erger gekund."

Roglic sprak na de finish ook nog kort met Remco Evenepoel, zijn medestrever voor het algemeen klassement. "Ik vroeg hoe het met hem ging, hij zei dat het goed gaat. Gelukkig maar." Beide kemphanen liepen geen tijdsverlies op, de voorsprong van Evenepoel ten opzichte van Roglic bedraagt nog altijd 44 seconden.

Het profiel van de etappe van vandaag is vergelijkbaar met die van donderdag. Na een listige openingsfase is de laatste 35 kilometer hoofdzakelijk vlak. We zullen dan een beter beeld krijgen van de fysieke schade die de renners opliepen.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023