🎥 Wow! Puck Pieterse wint bij elitedebuut World Cup in Nove Mesto (en adt fles champagne op podium)

Fietsen op de weg, in het veld en op de MTB, wat kan Puck niet! En die champagne ging er ook wel in.. (ze doet die Ferrand-Prevot er zelfs bij)

Puck Pieterse maakt na een beresterk veldritseizoen indruk door op de weg bij in haar eerste WorldTour-wedstrijd - en niet de minste: de Strade Bianche - vijfde te worden. Haar debuut bij de elite in het mountainbiken is minstens zo indrukwekkend. Ze won meteen de eerste World Cup in het Tsjechische Nove Mesto.

De Amersfoortse laat de weg nog wat links liggen omdat ze van de Spelen in Parijs komend jaar een doel op de MTB heeft gemaakt. En daarin lijkt ze wel gelijk te hebben, want in Nove Mesto versloeg ze niet de minsten: wereldkampioene en MTB-legende Pauline Ferrand-Prevot en Europees kampioene Loana Lecomte.

Pieterse begon direct sterk aan de wedstrijd en moest na drie ronden alleen de Britse Evie Richards voor zich dulden. Ferrand-Prevot reed naar de net 21 geworden Pieterse toe en samen kwamen ze aan de leiding toen Richards met pech te maken kreeg.

Solo

De Française leek vervolgens naar de zege te rijden, maar op de klimmetjes gaf Pieterse net een wat sterkere indruk. Ze reed weer naar Ferrand-Prevot toe op een klimmetje in de slotronde en reed niet veel later zelfs bij haar weg op weer een ander klimmetje.

Ze kwam daarna met een seconde of vijf voorsprong op de wereldkampioene over de meet en kon het uitgebreid vieren. Daar zie je hier de mooie beelden van.

Champagne

Dat vieren ging op het podium nog even door, want ze vierde het op een net zo indrukwekkende wijze als wat ze op de fiets deed.. Ze slaat de fles champagne even achterover en neemt daarna die van Ferrand-Prevot er nog bij ook!

Nove Mesto was de eerste World Cup van het seizoen. Pieterse pakt hier ook belangrijke punten mee om zich voor de Spelen te kwalifcieren. Anne Terpstra legde beslag op een zesde plaats, Fem van Empel werd zeventiende op bijna drie minuten en Anne Tauber werd vlak achter de Brabantse twintigste.

MTB
  • Beeld: Eurosport/Discovery+