Uitzinnige Ackermann reageert op zegetocht in Giro: 'Het was een kwestie van tijd totdat ik zou winnen'

Pascal Ackermann is superblij met zijn etappezege in de Giro. De Duitse sprinter reageerde zeer uitgelaten na afloop.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 11

Na afloop van rit elf in de Giro, ging het voornamelijk over de valpartijen van alle klassementsrenners. Te midden van alle commotie zou je bijna vergeten dat Pascal Ackermann de etappe op zijn naam schreef. De Duitse coureur was Jonathan Milan maar net te slim af in een heuse millimetersprint. De renner van UAE Team Emirates was uitzinnig van vreugde. "Ik ben super blij, er valt echt een last van mijn schouders", vertelde hij aan de finish.

Ackermann behaalde deze Giro al een aantal mooie ereplaatsen, maar winnen was hem tot nog toe niet gelukt. Ondanks dat hij een aantal keren net tekort kwam, bleef hij geloven dat een etappezege mogelijk was. "De afgelopen dagen voelde ik al dat mijn benen super goed waren. In de tweede week speelt vorm een grotere rol, het was slechts een kwestie van tijd voordat ik een keer zou winnen."

Ondanks dat de sprinter dus heel erg in zichzelf geloofde, was het vandaag verre van makkelijk om te winnen, vertelt hij. "Het was super nerveus in de finale. Maar ik zat in een perfecte positie, ik besloot Cavendish te gebruiken als lead-out. De vorige keren ging ik steeds te vroeg aan, nu besloot ik zolang mogelijk te wachten. Het was super close met Milan, maar ik ben heel blij dat het kwartje mijn kant op is gevallen."

Vorig jaar brak Ackermann zijn sleutelbeen bij een valpartij in Parijs-Roubaix, een lastig revalidatietraject volgde. De Duitser was daarom extra blij dat hij weer eens juichend over de meet kon komen. "Het afgelopen jaar was heel lastig, het duurde lang voordat ik terug was. Maar ik ben blij dat ik heb aangetoond dat ik nog steeds wedstrijden kan winnen."

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023