Van Baarle over Tourvoorbereiding Jumbo-Visma: 'Stapelbedden zijn oldskool, maar zitten in mooi gerenoveerd appartement'

Dylan van Baarle raakte in Parijs-Roubaix geblesseerd, maar de Nederlander ligt volledig op schema voor de Tour de France.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

In de AD-podcast In Koers vertelt de winnaar van Parijs-Roubaix 2022 dat hij momenteel op Sierra Nevada is om zich voor te bereiden op het zomerse spektakel door Frankrijk. "Het is de eerste keer dat ik hier ben. Leuk om weer eens een nieuwe trainingsomgeving te hebben. De eerste paar dagen hadden we goed weer, maar de laatste dagen is het wisselvallig. Het was zelfs aan het sneeuwen, terwijl de jongens vorig jaar geen sneeuw hebben gezien."

Van Baarle is daar met onder anderen Steven Kruijswijk, Jonas Vingegaard en Wout van Aert, maar hij kan nog niet zeggen wie indruk op hem heeft gemaakt. "Ik moet zeggen dat iedereen andere oefeningen doet. Je ziet elkaar weinig specifieke oefeningen doen. Ik kan niet zeggen hoe die andere jongens rijden, maar ik denk dat het niveau gewoon superhoog ligt. Als ik ook naar het februari trainingskamp kijk. Daar stond iedereen er gelijk. Iedereen is hard bezig met het grote doel en ik denk dat we er klaar voor zullen zijn."

Primoz Roglic

Op Sierra Nevada zitten de renners van Jumbo-Visma in een appartement. "We delen geen kamers, maar ik deel wel een appartement met Wilco Kelderman. Als ik nu rondkijk, heb ik twee stapelbedden in mijn kamer staan. Het is een beetje oldskool, maar voor de rest is alles supermooi gerenoveerd. Ik mag zeker niet klagen."

De renners van Jumbo-Visma leven tijdens het trainingskamp mee met hun ploeggenoten in de Giro d'Italia. "Na de training gaan we naar het appartement van de chefs die voor ons koken. Dan blijven we tot na de finish zitten. We kijken echt als groep naar de Giro en hopen we natuurlijk dat Primoz het roze gaat pakken in Rome."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023