📸 Ronde van Japan organiseert rit van amper 11,4 km op loodzware vulkaan

Nathan Earle klom vannacht naar de zege in de koninginnenrit van de Ronde van Japan, na een super korte, maar wel loodzware etappe.

11,4 kilometer met start aan de voet en aankomst op de top van de iconische Mount Fuji. Dat kregen de renners vannacht in de Ronde van Japan voorgeschoteld. En het ging niet eens om een klimtijdrit! Het moet zowat de kortste etappe ooit zijn, maar wel een bijzonder zware, want de Mount Fuji heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 10.4%.

In de ultrakorte etappe moesten 1153 hoogtemeters overwonnen worden. De finish lag op 2000 meter hoogte. Na 40 minuten bolde Nathan Earle als winnaar over de streep met een ruime voorsprong op zijn landgenoot Benjamin Dyball en Drew Morey. Earle haalde een gemiddelde snelheid van slechts 17 km/h.



"Eén van de tofste etappes van het jaar", schreef wielerjournalist Thijs Zonneveld op Twitter. De hoogtepunten van de rit kan u in onderstaande video op YouTube bekijken.

Ook in de Giro staat morgen zo'n hele korte klimetappe gepland. Alleen gaat het dan wel om een klimtijdrit. Na een vlakke aanloop moeten de renners over Monte Lussari, een klim van eerste categorie die 7.8 km lang is en stijgt aan 11.2% gemiddeld.

Achtergrond
  • Foto: YouTube/BPAJ ch