🎥 Alaphilippe wint weer: bekijk de beelden van de spannende sprint

Julian Alaphilippe wint etappe twee in de Dauphiné. De Fransman was Richard Carapaz en Natnael Tesfazion te slim af in een spannend sprintje bergop.

Critérium du Dauphiné 2023 stage 2

De tweede etappe van de Dauphiné stond garant voor een 167 kilometer lange tocht over geaccidenteerd terrein. Brassac-les-Mines fungeerde als startplaats, de rit finishte in La Chaise-Dieu op een licht hellende strook na een lastige finale. Spek naar de bek van de punchers dus.

Vrij snel na de start kwam er een mooie kopgroep tot stand, onder anderen Viktor Campenaerts, Kenny Elissonde en Nans Peters zaten van voren. Maar de vluchters kregen niet de kans om voor dagsucces te vechten.

Met nog 11 kilometer te gaan moest er een colletje van een kilometer aan acht procent worden overwonnen. Er werd een hoog tempo gehanteerd in het peloton, maar van lossende renners was nauwelijks sprake. Nagenoeg iedereen, waaronder ook Dylan Groenewegen, hing er nog aan. Een gegroepeerd peloton stevende af op de meet.

Groenewegen moest in extremis toch afhaken en kon niet meesprinten. Uiteindelijk kwam Julian Alaphilippe als sterkste uit de bus, vlak voor Richard Carapaz en Natnael Tesfazion. Bekijk de beelden van de spannende sprint hier.

Het is alweer even geleden sinds Alaphilippe voor het laatst won. Zijn laatste zegetocht dateert van 25 februari. Destijds was hij de beste in de Faun Drome Classic. Dinsdag staat er een sprintersrit op het programma in de Dauphiné.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023