Groenewegen en Bennett gedeclasseerd in Dauphiné: 'Sorry voor het remmen UCI'

De jury van het Criterium du Dauphiné heeft Sam Bennett en Dylan Groenewegen teruggezet in de daguitslag vanwege een onregelmatige sprint.

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 3

De derde rit in de Dauphiné is de enige etappe die echt op maat van de sprinters was. Toch ging de zege naar klassementsleider Christophe Laporte. De Fransman klopte topsprinters Sam Bennett en Dylan Groenewegen en was daar zelf een beetje verrast over. Laporte was ook al de snelste in de openingsetappe.

De sprint verliep echter niet zonder slag of stoot. Bennett week serieus van zijn lijn af en sneed zo Dylan Groenewegen de pas af, die op zijn beurt met een handgebaar duidelijk maakte wat hij daarvan vond. Enkele seconden eerder ging Groenewegen echter ook zelf in de fout door een schouderduw uit te delen aan de Sloveen Matevž Govekar. U kan de incidentrijke sprint hieronder nog eens herbekijken.

Beide heren werden na afloop door de jury op het matje geroepen. Ze werden vanwege hun manoeuvres teruggezet in de daguitslag, naar een 33e en 34e plaats. Matteo Trentin en Milan Menten schuiven zo op naar plek twee en drie.

De declassering was duidelijk niet naar de zin van Groenewegen, die cynisch reageerde via Twitter. "Sorry UCI dat ik mijn remmen gebruikte", schreef hij.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023