🎥 Evenepoel werkt monstertraining af op bekend terrein in aanloop naar Ronde van Zwitserland

Evenepoel laat er geen gras over groeien en traint hard in aanloop naar zijn comeback!

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Remco Evenepoel maakt volgende week zijn comeback in koers tijdens de Ronde van Zwitserland. De wereldkampioen is volledig hersteld na zijn coronabesmetting in de Giro, maar start naar eigen zeggen 'zonder ambities' in de Zwitserse etappekoers.

Wij zetten, gezien de loodzware trainingen die Evenepoel afwerkt, vraagtekens bij die uitspraak. Woensdag deelde de Belgische veelwinnaar een bericht op Strava waarin hij vertelde een 'gepersonaliseerde versie' van Luik-Bastenaken-Luik gereden te hebben.

In totaal was deze monsterlijke fietstocht 231 kilometer lang en werden er 4300 hoogtemeters overwonnen. Onder meer de Col du Rosier, Roche-au-Falcon en La Redoute maakten onderdeel uit van het traject. Evenepoel zal ongetwijfeld goede herinneringen hebben aan de legendarische Ardennen-cols, de voorbije twee jaar soleerde hij naar de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik.

"Laatste trainingsdag thuis voordat ik naar Zwitserland trek. Het was super om op bekende wegen te rijden, ik kijk ernaar uit om weer te racen", vertelde de renner van Soudal-Quickstep op Instagram.

Ronde van Zwitserland

Mocht Evenepoel toch wel voor een klassement willen gaan, moet hij onder anderen afrekenen met sterke mannen zoals Romain Bardet, Jay Vine, Juan Ayuso en wie weet kan Wout Van Aert ook meespelen om de eindzege?

Ploegleider bij Soudal-Quickstep, Geert Van Bondt, hoopt op een mooi resultaat, maar houdt een slag om de arm. "Dit is de eerste koers voor Remco nadat hij ziek is geweest, we bekijken het dag per dag. Hij heeft een sterk team achter zich en het parkoers past hem als gegoten, maar er zijn ook andere renners die we kunnen uitspelen."

De Ronde van Zwitserland begint op zondag 11 juni en duurt voort tot en met 18 juni. Daarna zal Evenepoel zich voorbereiden op het wereldkampioenschap, waar hij zijn regenboogtrui probeert te verdedigen.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023