Sven Nys over Van der Poel: 'Waar anderen een inspanning later die dag zouden bekopen, kan hij blijven gaan'

In de Baloise Belgium Tour liet Mathieu van der Poel zien klaar te zijn voor de doelen die komen gaan. Sven Nys over de suprematie van MvdP.

Baloise Belgium Tour 2023 - stage-4

In gesprek met Sporza blikte Nys terug op de Ronde van België en de prestatie van de Nederlander. "Hij is klaar voor de Tour. Hij wilde deze rittenkoers gebruiken om extra koershardheid bij te kweken. En dat is gelukt: waar anderen een inspanning in het begin van de wedstrijd later die dag zouden bekopen, kan hij blijven gaan."

Vooral in de eerste etappe was dat opvallend. "Hij werd in het slot gegrepen na een lange aanval, maar deed daarna gewoon nog doodleuk de lead-out voor Philipsen. Dat is heel weinigen gegeven en typeert ook echt zijn karakter. Zo vertelde hij dat hij ook in de Tour werk voor zijn ploegmakker wil opknappen. Conclusie: het zit daar goed in de ploeg. Hij is goed in vorm, maar ook de mensen rondom hem. Hij kan met een gerust gemoed naar Frankrijk afzakken."

Eeuwige rivaal Wout van Aert bleef in de in meerdere opzichten zware Ronde van Zwitserland achter met lege handen. Hoe ziet Nys de verhoudingen? "Of Van der Poel nu een voordeel heeft voor de Tour? Nee, dat zou ik niet durven te zeggen. Ook Van Aert zal klaar zijn en heeft een belangrijke periode achter de rug. Daarnaast zal ook het BK nog een ijkpunt zijn voor hem."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023