Club Med: zweten op de fiets, relaxen in de bergen

Luxe en jezelf het zweet in de naad fietsen gaan prima samen.

Nederland is natuurlijk een prima landje om te toeren; mooie natuur, schitterende dorpjes en met een beetje doortrappen zie je binnen één ritje meerdere provincies. Wie zichzelf echter flink wil uitdagen, loopt al snel tegen wat beperkingen op. Het is hier bijvoorbeeld behoorlijk vlak, en de Vaalserberg heb je na een aantal keer op en af ook wel gezien.

Een tripje over de grens ligt dan ook voor de hand. Er zijn immers zat prachtige regio's waar je wél serieuze bergtoppen kunt beklimmen en waar je honger naar prachtige tochtjes op de tweewieler meer gestild wordt dan in het Hollandse polderlandschap.

Alpe d'Huez

Een voor de hand liggende bestemming is natuurlijk de Alpe d'Huez in de Franse Alpen. Onder wielerfans een roemruchte berg, die bekendstaat om z'n 21 haarspeldbochten, een stijgingspercentage van gemiddeld iets meer dan 8% en een recordaantal Nederlandse winnaars tijdens de Ronde van Frankrijk - van de 27 aankomsten won al achtmaal een Nederlander. Kortom, een berg met een Hollands tintje. En de perfecte locatie om je het snot voor de ogen te trappen.

Maar dat betekent niet dat de rest van je verblijf in de prachtige bergen hoeft af te zien. Een actief en sportief tripje naar La France kan immers prima gecombineerd worden met luxe en comfort. Dat bewijst Club Med.

Club Med

Club Méditerranée, zoals Club Med voluit heet, heeft luxe resorts over de hele wereld, waar alles pico bello geregeld is. De zeven locaties in de Alpen zijn daarop geen uitzondering, maar het resort in Alpe d'Huez steekt er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit. Kwestie van smaak, zullen we maar stellen.

Maar wat biedt Club Med eigenlijk? Het bedrijf staat ook wel bekend als de eerste grote hotelketen die de all-inclusiveformule toepaste. Inmiddels is het concept echter doorontwikkeld en hebben ze resorts waar alles tot in de puntjes geregeld is: service, vervoer, mooie chalets, privé lounges, spa's, zwembaden. Sterker nog, ze bieden vakanties die compleet zijn toegespitst op individuele wensen. Dus ook op avonturiers die luxe en comfort met de nodige activiteiten willen combineren. Club Med is wat dat betreft uitgegroeid tot de benchmark, helemaal wat bergvakanties betreft.

Fietsen en comfort gaan hand in hand

Zowel de solofietser als het rollende kuddedier kan terecht bij Club Med Alpe d'Huez. En ze hebben zo'n beetje alle benodigdheden: fietsen, helmen, speciale schoenen, begeleiding, elektrische fietsen, mountain bikes en ga zo maar door. Een toertje door de frisse berglucht, met uitzicht op de mooiste meren, bergtoppen en bossen is dus zo gemaakt. Treed in de voetsporen van kampioenen door de 21 haarspeldbochten te overwinnen op de Alpe d’Huez en trap door de bergtoppen van Tarentaise en Beaufortain. Geen stress, enkel met volle teugen genieten. En afzien natuurlijk, als je een mooie tijd wil neerzetten.

Kids mee? No problemo, want er is zelfs een fietsschool voor de jongsten onder ons. Met begeleiding en speciaal materiaal. En even een dagje niet fietsen? Dan kun je altijd nog gaan hiken, kajakken, paardrijden, wakeboarden, yoga, barbecuen of je aansluiten bij een van de andere activiteiten. Of je kunt achteroverleunen in de spa en genieten van een massage. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Club Med staat vooral voor vrijheid en alles kan worden afgestemd op het individu of de groep.

Club Med is dus hét bewijs dat een vakantie actief én comfortabel kan zijn. Zowel in het resort op de Alpe d'Huez als op een van de andere zes adembenemende berglocaties.

Dit is een advertorial en is in samenwerking met Club Med tot stand gekomen 

Beeld: Club Med