📸 Renners Israel-Premier Tech rijden Tour in nieuwe outfit

De renners van Israël-Premier Tech rijden de Tour in een opvallende trui die Israël verder op de toeristische kaart moet zetten.

De laatste jaren maken veel teams er een gewoonte van om een nieuw shirt te ontwerpen voor de grote rondes. Dat zal ook straks tijdens de Tour het geval zijn, want Movistar, BORA-hansgrohe en Bahrain-Victorious presenteerde al hun nieuwe outfits. Enkele dagen voor de Grand Départ onthulde ook Israel-Premier Tech haar nieuwe shirtjes.

Met een opvallend tricot, dat bestaat uit blauw, wit en rood, willen ze het toerisme in Israël promoten. De trui lijkt overigens als twee druppels water op de truitjes die Groupama-FDJ de voorbije jaren droeg.

Israel National Trail

Het design moet de Israel National Trail voorstellen, een wandel- en fietspad langs de fenomale landschappen van het land. De trial is meer dan 1000 kilometer lang. Het wit staat voor de Berg Hermon in het Noorden. Het blauw stelt de Israëlische kustlijn voor en het oranje staat voor de woestijnvlakten in het zuiden.

"Ik hoop dat de honderden miljoenen wielerfans die zullen afstemmen op de Tour, ook interesse ontwikkelen voor de Israel National Trail", zegt Sylvan Adams, eigenaar van de ploeg. "Hopelijk zal dit leiden tot een nieuwe toeristische golf."

Chris Froome zal trouwens niet in het shirt te zien zijn, want de viervoudig Tourwinnaar heeft de selectie niet gehaald. Simon Clarke (Australië), Michael Woods (Canada), Nick Schultz (Australië), Corbin Strong (Nieuw-Zeeland), Guillaume Boivin (Canada), Hugo Houle (Canada), Dylan Teuns (België) en Krists Neilands (Letland) mogen wel mee.

Achtergrond
  • Foto: Twitter/Israel-Premier Tech