Sven Nys over veroordeling Peter Sagan: 'Pijnlijk om een topatleet zo te zien spartelen'

Sven Nys maakte zich een beetje zorgen over Peter Sagan, die recent veroordeeld is voor het rijden onder invloed.

Milan - Sanremo 2023

Peter Sagan zal zich de komende maanden nog wat meer met de fiets mogen verplaatsen. De rechtbank in Monaco veroordeelde de drievoudig wereldkampioen namelijk tot drie maanden rijverbod en een even lange voorwaardelijke celstraf, na een dronken rit op de scooter.

Sagan werd op 12 mei door de politie uit het verkeer gehaald, nadat hij zich wat vreemd gedroeg. Een ademtest gaf aan dat er 3,36 promille alchohol in zijn bloed zit. Zijn advocaat vertelde dat hij de nacht ervoor in discotheken en cafés had doorgebracht.

Sven Nys maakt zich een beetje zorgen om de fratsen van de Slowaakse wielerkampioen."Peter Sagan bracht Rock & Roll in de koers en dat was cool", schreef de voormalige veldritkampioen op Twitter. "Alleen zijn de afgelopen jaren de snaren van zijn gitaar gesprongen. Zo jammer en pijnlijk om een topatleet zo te zien spartelen."

Sagan heeft zich ondertussen ook al geëxcuseerd voor zijn gedrag. "Ik leer van deze fouten om in de toekomst een beter persoon te worden", vertelde hij in een videoboodschap op Instagram.

Het is overigens niet de eerste keer dat Sagan een glas teveel op heeft. In 2021 raakte hij, in dronken toestand, al eens betrokken in een handgemeen met enkele politieagenten. Hij kreeg toen een geldboete van 5100 euro.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023