Marcel van Roosmalen uit wielerhaat weer eens: 'Domme sport voor iets te dikke mannen in strakke pakjes'

Marcel van Roosmalen is geen groot wielerliefhebber en gaat er met gestrekt been in over zowel profwielrennen als amateurwielrennen.

Marcel van Roosmalen

Vorig jaar haalde Marcel van Roosmalen zich al de woede van wielerminnend Nederland op de hals door in de uitzending van de Avondetappe na de fantastische Touretappe over Galibier en Col du Granon het hele gebeuren eens lekker op zijn bekende cynische wijze aan te vliegen.

In de laatste twee uitzendingen van VI-vervanger Marcel & Gijs op SBS6 deed hij dat donderdagavond en gisteren nog eens dunnetjes over.

Donderdag was Maarten Ducrot te gast bij het nieuwe talkshowduo en ging het dus uiteraard over de aanstaande Tour de France. Van Roosmalen heeft weinig met wielrennen, zo werd al snel duidelijk.

Domme sport

"Ik vind het met wielrenners altijd een beetje overschat. Waarom hangt er toch zo'n imago over wielrennen heen dat wielrenners zo veel meer beleven dan andere sporters? Alsof ze iets meer zijn dan andere sporters?"

Nou, dat zijn ze volgens Van Roosmalen niet. "Het is gewoon een heel domme sport. "Je gaat (als wielrenner) van A, naar B. Dan moet je zo hard mogelijk trappen en er worden altijd hele verhalen erbij verzonnen... en als ik ze (de renners) dan na afloop zie bij de interviews is het altijd 'ja ik trapte op het eind het snot voor mijn ogen'. Zitten hele verhalen achter die mensen zoals jij vertellen, maar ik geloof ze bijna niet. Ik vind het zo'n overdreven heroïek altijd, bij het wielrennen."

Iets te dikke mannen in strakke pakjes

Een dag later kregen na de profs ook nog even de amateurwielrenners ervan langs van Van Roosmalen. Ook dat vindt de columnist/podcastmaker/nieuwbakken talkshowhost maar niks. Hij zegt last van ze te hebben in zijn woonplaats.

"Op zaterdag en zondag komen ze altijd in hele groepen door Wormer. Het zijn altijd net iets te dikke mannen in strakke pakjes die het doen. Die gaan dan zo hard mogelijk fietsen, tsja.."

Pelotonpraat
  • Beeld: ProShots / Voetbal International