Sven Nys denkt dat tweede rit doorspeelt bij Jumbo-Visma: 'Ik kan me niet aan de indruk ontdoen dat dit verkeerd uitdraait'

De grote vraag is voor vandaag: hoe gaat de teleurstellende etappe van zondag doorspelen binnen de Jumbo-Visma-ploeg?

Tour de France 2023 - stage 02

Er wacht vandaag wederom een kans voor Van Aert, maar daar zal het voor de rit niet over gaan. De vraag is vooral hoe het niet rijden van Vingegaard voor Van Aert doorspeelt binnen Jumbo-Visma? Sven Nys liet in de Avondetappe zijn licht schijnen op de tactiek van Jumbo-Visma. "Die aanval van Lafay had nooit mogen gebeuren. Als Vingegaard vijfhonderd meter op kop rijdt, wint Van Aert de rit. En daardoor zal hij heus de Tour niet verliezen."

De ex-crosser is duidelijk in zijn mening: als Vingegaard een kopbeurt had gedaan, dan had dat de ploeg juist energie gegeven. "Als je een goede teamplayer bent en vijfhonderd meter op kop rijdt, dan gaat Van Aert de komende weken zoveel extra inspanningen voor je doen."

#samenwinnen

Hoe ziet Nys de verhoudingen binnen de ploeg komende weken? "Er is nu frustratie. Ruzie is een groot woord, maar Van Aert zit met een frustratie waar hij niet meteen mee naar buiten kan. Hij voelt dat hij een kans mist. Als hij wint gaan ze met een geweldig gevoel de bus in. Op de bus staat #samenwinnen. Als je Gent-Wevelgem zag, was dat hét voorbeeld. Dit was in elk geval geen voorbeeld."

"Ik denk dat Van Aert zijn best gaat doen en proberen te vergeten. Het gaat wel even tijd nodig hebben, en ik denk dat ik op een bepaald moment toch net iets vroeger zou lossen als ik hem was. Ik kan me niet aan de indruk ontdoen dat dit verkeerd uitdraait. Niermann springt op de bres, maar ik denk dat Vingegaard zelf ook even had moeten bedenken dat die vijfhonderd meter op kop het verschil had kunnen maken."

Tour de France
  • Photo: Kei Tsuji/SCA/Cor Vos © 2023