📸 Twitteraar grapt met hilarische foto over Belgische pers en kwestie Van Aert-Vingegaard

De kwestie over het al dan niet op kop rijden van Vingegaard houdt de gemoederen bezig. Gelukkig is er ook ruimte voor humor!

Tour de France 2023 - stage 02

Nadat eerder Primoz Roglic tijdens het WK in Imola van 2020 al het mikpunt van de Vlaamse wielerpers en wielervolgers werd, is het nu de beurt aan Jonas Vingegaard. Onder aanvoering van Michel Wuyts en José De Cauwer krijgt de Deen de volle laag na het openingsweekend van de Tour.

De woorden slappe leider en afgang vielen, nadat Vingegaard nul komma bul kopwerk deed en Van Aert mede daardoor kon fluiten naar etappewinst, met name in de rit van gisteren naar San Sebastian.

Voor buitenlandse Twitteraars die ook de Belgische pers volgen is het reden voor wat grappen en grollen. Zo stuurt Ryan Duff een mooie tweet de wereld met een foto van een oneindige rij fietsers. Het hilarische bijschrift: 'Wout van Aert z'n lead-out als de Belgische pers het voor het zeggen had."

Wie weet kan Van Aert vandaag in de rit naar Bayonne daadwerkelijk rekenen op een mooie lead-out, maar hij zal in die rit wel moeten opboksen tegen de pure sprinters. Het is niet helemaal vlak en nog best lastig in de finale, maar de verwachting is toch dat de derde etappe van de Tour eindigt in een klassieke massaspurt.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023