📸 Hond Zoe van Adam Yates steelt de show in prachtig geel tenue

Adam Yates straalt in het geel, maar hieronder zie je dat zijn hond dat nog veel meer doet!

Tour de France 2023 - stage 01

Honden in het peloton betekent meestal slecht nieuws. Ook gisteren in de tweede etappe van de Tour de France liep er weer eentje het parkoers op door een onoplettend baasje. Maar als het de honden van wielrenners zelf zijn, is het alleen maar liefde en feelgood.

Zo ook bij de hond van Adam Yates. Nadat het Britse baasje in de rit van zaterdag toch wel enigszins verrassend het geel veroverde kreeg zijn hond Zoe een nieuw tenue aangemeten. Vaak zie je dat fietsen geel worden als hun baasje ook in die trui rijdt, maar bij Yates is het zijn hond.

En we moeten zeggen: Zoe kan het geel goed hebben. We willen niet te zoetsappig klinken, maar: wat een schatje. Misschien moet Michel Wuyts ook even naar Zoe kijken en komt het stoom dan wat minder uit z'n oren vanwege De Kwestie Vingegaard..

Uiteraard kon Zoe voor de etappe ook nog op een dikke gele knuffel (niet het leeuwtje, maar een fysieke) rekenen van baasje Adam.

De kans is groot dat Zoe (en Adam) nog even in het geel mogen blijven, want vandaag en morgen staan er vlakke ritten op het programma in de Tour. Al zal het natuurlijk maar zo kunnen dat Wout van Aert in de komende dagen genoeg bonificatieseconden pakt om net als vorig jaar het geel aan te mogen tekken.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023