Vergeet rappende Pogacar! Prachtig zingende vriendin Urska Zigart in Giro Donne is het ware muzikale talent van de twee

Urska Zigart, de fietsende vriendin van tadej Pogacar, blijkt ook heel mooi te kunnen zingen en pianospelen. Ze steelt de show met een cover van Adele in de Giro Donne!

Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio 2023

Haar vriend Tadej Pogacar loopt als hij niet op de fiets zit in de Tour de France wat te geinen over Wout van Aert, maar vriendin Urska Zigart benut haar tijd in de Giro Donne naast de fiets op een heel andere manier. Ze showt haar muzikale skills.

Het is sowieso een muzikaal stel, want Pogi danste erop los in de bus nadat ze met Adam Yates het geel veroverden na de eerste rit van de Tour in Bilbao. En in een video waarvan hij inmiddels misschien wel een beetje spijt zal hebben (alhoewel, het is Pogi, die maakt het allemaal niks uit..) is hij rappend te zien. Die lockdown in coronatijd deed echt gekke dingen met ons...

Over naar het echte muzikale talent dan, want over Urska zal Chantal Janzen nooit de woorden spreken die ze ooit over hockeyster Fatima Moreira de Melo sprak. 'Wat kan ze hockeyen hè, die meid...'. Maar geen 'wat kan ze fietsen hè, die meid', voor Urska, want ze kan écht zingen!

In een video die ploeggenootje Letizia Paternoster bij Jayco-AlUla op Instagram postte en iemand anders weer op Twitter zette, zie je Zigart in de lobby van een hotel prachtig Someone Like You van Adele spelen en zingen.

Fietsen doet Urska natuurlijk ook nog in Italië. Onlangs werd ze Sloveens kampioen tijdrijden, maar de proloog in Italië viel letterlijk in het water in de Giro Donne en moest worden geannuleerd. In de daaropvolgende etappes werd de 26-jarige Sloveense 15e, 115e en 45e. Het levert haar een 25e plek op in het algemeen klassement, op 3 minuut 59 van de fier aan kop staande Annemiek van Vleuten.

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023