Mathieu van der Poel ziet olympische wegrit helemaal zitten: 'Het zou zo een Vlaamse klassieker kunnen zijn'

Mathieu van der Poel kreeg het parkoers voor de olympische wegrit van komend seizoen onder ogen en is blij, maar hij wil ook mountainbiken..

Tour de France 2023 - stage 01

Mathieu van der Poel is momenteel druk bezig met fantastische lead-outs geven aan Jasper Philipsen in de Tour de France (al is de jury er wat minder enthousiast over), maar ondertussen werd gisteravond ook het parkoers voor de olympische weg- en tijdritten gepresenteerd voor de Spelen van Parijs 2024 (hier lees je er alles over).

Combinatie MTB en weg?

In NOS De Avondetappe sprak hij erover met Herman van der Zandt. Een glunderende Van der Poel leek helemaal in zijn nopjes. Na een start in Parijs gaat het door de heuvelachtige omgeving van de Franse hoofdstad, om daar terug te keren voor drie lokale rondes met de kasseienklim van Montmartre erin.

"Ik heb het voorbij zien komen op sociale media. Het is een parkoers dat mij heel goed zou moeten liggen, maar er zijn natuurlijk ook nog anderen, haha. Maar als je het profiel zo bekijkt, zou het zo een Vlaamse klassieker kunnen zijn."

Toch weet Van der Poel nog niet zeker hoe hij het gaat aanpakken, want hij heeft natuurlijk ook nog iets recht te zetten uit Tokio, op een fiets met wat dikkere banden. "Het mountainbiken staat nog wel steeds op de planning. We moeten nu even gaan kijken hoe we dat gaan doen", zinspeelt MVDP al voorzichtig op een dubbel.

Data Olympische Spelen en WK wielrennen

Op het aankomende WK wielrennen in augustus zal Van der Poel die dubbel sowieso doen, maar dan zonder specifieke voorbereiding op de mountainbike. In Glasgow vindt de wegwedstrijd plaats op zondag 6 augustus en is de MTB-wedstrijd bijna een week later, op zaterdag 12 augustus.

Tijdens de Olympische Spelen is de volgorde andersom, maar lijkt er ook wel voldoende ruimte te zitten tussen het MTB'en en de wegwedstrijd. Het mountainbiken vindt plaats op zondag 28 en maandag 29 juli (het is niet te achterhalen welke dag de dames en welke dag de heren aan de beurt zijn), de wegwedstrijd staat op de planning voor zaterdag 3 augustus.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023