🎥 Dit jaar eindigt bal niet in het water: Mathieu van der Poel zet record hooghouden bij Tour de Tietema

Wat kan die man niet?! Heerlijk filmpje van de mannen van Tour de Tietema waarbij ze het peloton laten hooghouden. Mathieu van der Poel wint.

Net als vorig jaar bij de Tourstart in Denemarken hielden de mannen van Tour de Tietema een houghoudcompetitie met de renners in de Ronde van Frankrijk. Dat liep vorig jaar niet goed af voor Mathieu van der Poel, want op z'n wielerschoenen belandde de bal na een paar keer in het water.

Dat is natuurlijk niks voor de winnaar in Mathieu van der Poel, die alles wil winnen. Dus tussen het geven van de lead-outs door wilde hij revanche nemen, ditmaal op gewone schoenen in plaats van koersschoenen.

Van der Poel zat toen hij jong was nog even in de jeugdopleiding van Willem II, dus voetballen kan-ie wel. En dat is te zien, want hij breekt het record en wordt de winnaar van deze editie van het hooghouden met de Athletic Bilbao-bal. Aan het shirtje dat hij wint van die club valt 'm nog iets op aan de hoofdsponsor..

We hebben het filmpje even laten beginnen bij de poging van Van der Poel, maar we raden je aan het hele filmpje te bekijken, want niet alleen Van der Poel grapt er op los.

Niet iedereen blijkt even goed te kunnen voetballen trouwens.. Juan Pedro Lopez van Lidl-Trek als die hard-Betis Sevilla-fan wel, maar aan Victor Campenaerts is duidelijk geen voetballer verloren gegaan. De techniek van ploeggenoot Pascal Eenhoorn spreekt ons dan wel weer aan.

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube Tour de Tietema