Eddy Merckx: 'Van Aert is even sterk als vorig jaar en wint zeker nog een rit'

Eddy Merckx denkt dat Tadej Pogacar in Parijs op het hoogste schavotje zal staan en is ervan overtuigd dat Wout van Aert nog een etappe zal winnen.

Tour de France 2022 stage 6

Na negen zware etappes krijgt het peloton vandaag eindelijk een rustdag in de Ronde van Frankrijk. Een ideaal moment dus om een eerste balans op te maken. Voor Wout van Aert is het voorlopig de Tour van 'net niet'. Een etappe winnen lukte nog niet, maar hij was er wel al een paar keer dichtbij.

Eddy Merckx is er alvast van overtuigd dat Van Aert nog zal scoren in deze Tour. "Van Aert heeft voorlopig wat pech, maar er komen nog kansen voor hem", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat hij even sterk is als vorig jaar. Hij wint zeker en vast nog een rit."

Vingegaard

Van Aert maakte wel indruk als luxeknecht in dienst van Jonas Vingegaard. De Deen mag vandaag rusten in de gele leiderstrui en verdedigt in het algemene klassement een voorsprong van 17 seconden op Tadej Pogacar. Toch denkt Merckx dat we Pogacar straks in Parijs op het hoogste schavotje zullen zien staan.

"Ik had op Puy de Dôme meer verwacht van Vingegaard", zegt De Kannibaal. "Ik dacht dat die klim hem goed ging liggen, maar blijkbaar was het andersom."

"Pogacar heeft een serieuze tik uitgedeeld aan Vingegaard. Volgens mij gaat hij de Tour winnen, maar Parijs is nog ver. De renners moeten nog heel wat lastige beklimmingen trotseren", aldus Eddy Merckx.

Tour de France
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022