Wout van Aert over armpje drukken met UAE: 'Majka ging alleen op kop om Wilco en mij te lossen'

Wout van Aert was weer op topniveau tijdens de eerste dag door de Alpen. Op de Joux Plane kwam hij zelfs nog even terug nadat hij loste.

Tour de France 2023 - stage 14

De hele dag legde Jumbo-Visma het tempo erop in het peloton. Wout van Aert werd bewaard voor de vallei naar de Joux Plane en de eerste fase van de laatste klim. Toch nam Rafal Majka, knecht van Pogacar, snel over van de Belg. "Ik wist dat ze de kop namen om mij en Wilco te lossen en vervolgens het tempo te laten zakken", aldus Van Aert tegen Sporza.

Van Aert kwam nog terug nadat de Pool iets minder snel ging. "Dan wordt het natuurlijk ook een mentaal spel", vertelt Van Aert, die zich door een smal gat langs Pogacar en Majka wurmde. "Ik kan niet zeggen dat ik een gat in de lucht spring met één seconde tijdswinst, maar chapeau dat Jonas zo terugvocht tot Pogacar."

De twee toppers geven elkaar geen duimbreedte toe. "Het ligt schijnbaar zo dicht bijeen. Het was heel zwaar. Het was ons plan om de rit zwaar te maken. En dat het dan nog zo dicht bij elkaar ligt, is heel straf. Ik weet nog niet hoe we morgen aanpakken. Dat zullen jullie morgen zien."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023