Pascal Eenkhoorn over strubbelingen Ewan: 'Verwijten over en weer, misschien beter dat hij heeft opgegeven'

Bij Lotto-Dstny gingen alle ballen deze Tour de France op Caleb Ewan, maar de sprinter zit inmiddels alweer thuis zonder ritzege.

Tour de France 2023 - stage 11

De opgave leidde tot veel frustraties over en weer. Teambaas Stéphane Heulot verweet de Australiër van alles in gesprek met Het Nieuwsblad. "Caleb had op alles en iedereen kritiek. Op de ploeg, op zijn ploegmaats, op de staf, op de sportieve directie, het hield niet op. Hij vond elke keer weer dat hij niet genoeg steun kreeg. Zelfs Van Gils moest in zijn dienst rijden. Ik heb hem gezegd dat het belachelijk is."

Een van de renners in de ploeg is Pascal Eenkhoorn, die in gesprek met Live Slow, Ride Fast vertelt over de strubbelingen in de ploeg en de opgave van Ewan. "Blij ben ik daar natuurlijk niet mee, maar zoals het de afgelopen dagen ging is het misschien wel beter. Er waren verwijten over en weer. We deden alles voor hem, maar als het dan een beetje tegenzit en hij blijft erin hangen, wordt het niet leuk voor ons."

Colombier

Op persoonlijk vlak zijn er geen problemen, benadrukte Eenkhoorn, maar vooral op koerstechnisch vlak was het moeilijk. "Na een koersmeeting in de bus was het niet van: we gaan er met z'n allen vol voor. Er was veel twijfel en dat is niet fijn. Caleb wilde over links, de ploeg over rechts. Hij kon niet accepteren dat we over rechts gingen en zo gingen ze constant tegen elkaar in."

In de etappe naar de Grand Colombier gaf Ewan uiteindelijk op. "Het was beneden zijn stand om zo af te stappen. Het is niet dat hij ervoor gestreden heeft. Dat is jammer. Florian (Vermeersch, red.) en Frederik (Frison, red.) hebben een kwartier op hem gewacht en vervolgens de ballen uit hun broek gereden, omdat de tijdslimiet maar op een halfuur lag. Dan mag je ineens maar vijftien minuten verliezen op Pogacar en Vingegaard."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023