Wie doet topfavoriet iets op het WK? België met Evenepoel, Van Aert en Philipsen naar WK in Glasgow

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie voor het WK in Glasgow bekendgemaakt. Met Evenepoel, Van Aert en Philipsen.

World Championships elite men - Road - 2022

Daarmee beschikken de Belgen over de uittredend wereldkampioen, de meest veelzijdige renner ter wereld en de beste sprinter van de Tour de France. Ze kunnen daarmee dus alle kanten op in Glasgow. Naast de drie kopmannen heeft Vanthourenhout Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Jasper Stuyven, Yves Lampaert, Victor Campenaerts en Frederik Frison geselecteerd.

Wout van Aert reageerde voor de camera's van VTM op de bekendmaking van de selectie. "Een supersterke ploeg, die mooi balans is. Met Philipsen erbij hebben we maar liefst drie speerpunten. Ja, er gaat veel naar ons gekeken worden, maar dit biedt vooral mooie kansen."

In Nederland hebben we bij de vrouwen gezien dat het ook weleens verkeerd kan aflopen als je een team hebt die er zo bovenuit steekt. "Zeker zonder oortjes zal het moeilijk worden om afspraken te maken tijdens de koers, wat sowieso al niet makkelijk is. Daarom wordt het belangrijk om voor de koers een duidelijk plan te hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goedkomt."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022