Merijn Zeeman over tijdrit: 'Ik zal niet schrikken als Vingegaard wat seconden verliest'

De renners gaan de derde week in. Ze beginnen met een beproeving tegen de klok die weleens beslissend kan worden in het klassement.

Tour de France 2023 - stage 15

De 22,4 kilometer tussen Passy en Combloux zijn allerminst makkelijk. Al na drie kilometer wacht een stevig klimmetje, terwijl er in de slotfase een nog grotere uitdaging wacht. Kortom, het is misschien net geen pure klimtijdrit, maar waarschijnlijk gaat de strijd om de zege wel tussen twee klassementsrenners: Pogacar en Vingegaard.

Dat verwachten ze bij Jumbo-Visma ook, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman tegen Het Laatste Nieuws. Hij vertelt dat hij verwacht dat de tijdrit iets in het voordeel is van Pogacar. "Jonas weegt een stuk lichter dan Pogacar. De tijdrit telt veel vlakke stukken, waar meer absoluut vermogen kan geduwd worden, wat niet in het voordeel is van een lichtere renner."

Alleen wil Zeeman benadrukken dat Vingegaard geen doorsnee lichte renner is. "Hij is ontzettend aero en kan zo veel compenseren, maar los van de vorm van de dag na twee weken Tour ligt de tijdrit beter aan Pogacar dan aan Jonas. Ik zal niet schrikken als we wat seconden verliezen."

Met slechts een voorsprong van tien seconden kan dat de verhoudingen doen kantelen deze Tour, maar Zeeman vertelt dat de ploeg nog iets in petto heeft. "We hebben verschillende ritten aangeduid waar we het verschil wilden maken. De eerste keer was in de rit over Marie Blanque, wat lukte. Ook de rit van de dag nadien over de Tourmalet stond aangestipt, maar daar verloren we zelfs tijd. De rit van woensdag is ook omcirkeld. Dat is de dag waarop we all-in gaan."

Nieuws
  • Photo: POOL/Cor Vos © 2023