Dumoulin: 'Ik heb het gevoel dat ze bij UAE net iets minder dicht bij die perfectie zitten'

Tom Dumoulin kwam superlatieven te kort over de tijdrit van Jonas Vingegaard. Hij noemde het de beste tijdrit ooit in de wielersport.

Tour de France 2023 - stage 16 ITT

Al in de eerste bocht was te zien dat Vingegaard vol erin ging. In die bocht pakte hij al bijna drie seconden op zijn Sloveense concurrent en aan de eindstreep was zijn voorsprong gegroeid naar liefst 1 minuut en 38 seconden. Daarmee zette Vingegaard de Tour de France naar zijn hand.

Tom Dumoulin vertelde in Vive le Vélo over de volgens hem beste prestatie in een tijdrit ooit. "In de eerste plaats al door de voorsprong die Vingegaard pakt op de rest. Maar ik heb ook zijn afdaling en zijn vlakke stukken bekeken en dat was echt tijdritporno. Het was fantastisch om te zien."

De Limburger was ook zeer positief over zijn oude ploeg Jumbo-Visma. "Op dit moment is Jumbo-Visma in alles de beste ploeg ter wereld. Ze doen alles zo gestructureerd en bereiden alles zo goed voor, zeker op zo'n tijdritdag. De fietsen van Vingegaard en Van Aert zijn zelfs zonder lak gemaakt om dan 150 gram te kunnen besparen."

"Ik heb het gevoel dat ze bij UAE net iets minder dicht bij die perfectie zitten. Alles opgeteld maakt dat wel een verschil. Maar voor de duidelijkheid, geen anderhalve minuut. Dat zijn vooral de benen van Vingegaard geweest."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023