🎥 Fan filmt voorbijrazende Pidcock in afdaling, O'Connor krijgt pizza op slotklim, Gaudu krijgt water in gezicht

De ineenstorting van Tadej Pogacar is hét onderwerp van de Koninginnenrit, maar onderweg gebeurden nog wel wat gekke dingen.

Felix Gall (AG2R-Citroën) heeft de zware bergetappe naar het dak van de Tour op zijn naam geschreven. De 25-jarige Oostenrijker reed op Col de la Loze weg van zijn medevluchters. Op die zware col (buiten categorie) kon hij rekenen op de hulp van ploegmakker Ben O'Connor.

Toen het werk van O'Connor erop zat, parkeerde hij op de slotklim. De tank van de Australiër was helemaal leeg. Een pizzakoerier had dat opgemerkt en liep plots mee met de renner om hem een pizza aan te bieden. O'Connor bedankte vriendelijk. De gekke beelden kan u hieronder bekijken.

Een ander gek momentje op Col de la Loze: David Gaudu kreeg plots van een toeschouwer een bidon water in zijn gezicht gegooid. Wellicht met goede bedoelingen, maar de Franse klimmer zal de koude douche wellicht niet zo aangenaam gevonden hebben. De beelden:

Tot slot liet Pidcock enkele ritten geleden nog eens zijn daalkunsten zien. Een toeschouwer filmde hoe de Britse alleskunner in een fractie van een seconde als een raket voorbij vloog.

Na alle gekte in de Alpen, zal morgen naar alle waarschijnlijkheid de rust terugkeren in het peloton. De 18e etappe is nagenoeg vlak, met twee klimmetjes van 4e categorie. In Bourg-en-Bresse zal er wellicht gesprint worden.

Tour de France
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland