Jumbo-Visma krijgt ervan langs op Twitter na niet meerijden Van Hooydonck met Pogacar: 'Helemaal klaar met die ploeg, ultieme triestheid'

Jumbo-Visma maakte geen beste beurt volgens veel mensen op Twitter. Ze krijgen er behoorlijk van langs. Een overzicht van de reacties.

Tour de France 2023 - stage 21

Gisteren in de Vogezenetappe was er al de nodige kritiek op Jonas Vingegaard toen hij niet meereed met Tadej Pogacar op de Platzerwasel. In de etappe over de Champs-Élysées werd dat nog veel erger. Mensen op Twitter spaarden Jumbo-Visma niet.

Tadej Pogacar had er nog wel even zin in en reed als een van de eersten weg op de Champs. Hij kreeg Jumbo-knecht Nathan Van Hooydonck met zich mee, maar die mocht na commando's uit de oortjes niet meerijden - ja, één beurtje. Niemand begreep daar wat van. De reacties liegen er dus niet om. Een bloemlezing van bekende en minder bekende wielertwitteraars.

Tekenend voor Jumbo, noemt iemand het

Het lolmaken-aspect is er niet bij volgens Benji Naesen

Alles wordt erbij gehaald: Party poopers

Calimero's

Pestgedrag

Laf

Marcus is er helemaal klaar mee

Het is ook schadelijk voor Jumbo-Visma zelf, denkt Thomas

Johan trekt z'n conclusies

Jumbo-Visma zal de kritiek ongetwijfeld worst wezen - al zouden ze er misschien beter aan doen zich er wat van aan te trekken - want zij hebben de Tour gewonnen. In de Vuelta kunnen ze met een nieuw sterrenteam misschien beterschap vertonen qua 'gewoon eens lekker koersen'. We gaan het zien!

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023