Demi Vollering over zege op Tourmalet en pokerspel met Van Vleuten: 'Zei dat ik wel paar beurtjes wilde doen, maar niet vol gas'

Demi Vollering zette de Tour de France Femmes naar haar hand op de Tourmalet. Dat ging op een bijzondere manier. Ze vertelt erover.

Tour de France Femmes stage 7

In de mist doemde ze op, met een straatlengte voorsprong op nummer twee Kasia Niewiadoma. Demi Vollering besliste op de Tourmalet de Tour de France Femmes na een rare week, met onder andere een tijdstraf vanwege het (gevaarlijk) achter de auto terugkomen na een lekke band.

Ook deze etappe kende weer wat bizarre momenten, met vooral het pokerspel in de afdaling van de Aspin tussen Van Vleuten en Vollering als hoogtepunt. Niewiadoma kreeg bijna een minuut voorsprong van de twee, nadat zij eerder gedrieën overbleven op de klim na een aanval Van Vleuten.

In de afdaling was te zien dat Vollering en Van Vleuten wat woorden wisselden. Wat zeiden de twee? Vollering zei het na afloop van de rit tegen de camera's van de NOS.

"Annemiek liet het gat vallen en het was niet aan mij om het dicht te rijden. De gele trui en Marlen Reusser zaten erachter, dus ik zei dat ik wel een paar beurtjes wilde doen, maar niet vol gas zou gaan. Annemiek zei: met z'n tweeën rijden. Maar ik wachtte op mijn ploeggenoten."

Wachten, wachten

Dat kwam even later op de Tourmalet goed uit. ,,Ik kon het spel daardoor op de Tourmalet goed spelen. Ik wilde vooraf het liefst zelf al vroeg gaan, maar bij de ploeg zeiden ze: wachten, wachten. Dat was lastig, want toen Annemiek aanging op de Aspin voelde ik al dat ik goed was."

"Daarna ben ik blijven focussen op eten en drinken, want op zo'n lange klim heb je snel een hongerklop opgelopen. Ik hoop dat ik morgen nog wat benen heb voor de tijdrit, haha. Maar ik heb daar vee op getraind, dus het moet goedkomen."

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023