🎥 Lucinda Brand viert feestje met supporters op de Tourmalet

Veel rensters hadden het zwaar, maar Lucinda Brand had het wel naar haar zin op de Tourmalet in de Tour de France Femmes. Mooie beelden!

Lucinda Brand is wat ambiance natuurlijk wel gewend uit het veldrijden, waar de de drank langs het parkoers ookl vaak rijkelijk vloeit. In de zevende etappe van de Tour de France Femmes bleek dat er ook bij de vrouwen op de cols flink gefeest wordt.

En niet alleen door de suppoerters langs de weg, want Brand deed op de flanken van de Tourmalet gezellig mee. Na de tunnel die omgeveer halverwege de 17 kilometer lange legendarische col ligt, staat een groepje feestvierders met muziek.

Brand voert een klein busje met rensters aan en is ook de gangmaker op het feestje, want ze danst vanaf de fiets even gezellig mee met de muziek. Ook Anouska Koster (in het roodgele) tenue perst er nog even een kleine move uit.

Brand twitterde het filmpje zelf ook met de tekst: "Het was heel mooi om te zien dat er heel veel mensen langs de kant stonden die de sfeer erin hielden voor ons!"

De renster uit Dordrecht werd uiteindelijk 76ste in de rituitslag op op 25 minuten en 17 seconden van winnares Demi Vollering, samen in een 'Nederlands' groepje met eerder genoemde Koster, Nina Kessler van Jayco-AlUla en Karlijn Swinkels van Jumbo-Visma.

Pelotonpraat
  • Beeld: ASO / Twitter Tour de France