Het prijzengeld in Tour de France Femmes: Vollering verdient 10 (!) keer minder dan Vingegaard

Demi Vollering heeft een mooi bedrag verdiend aan haar eindzege in de Tour, maar de kloof met de mannen is nog steeds immens.

Tour de France Femmes stage 8 ITT

De Ronde van Frankrijk voor vrouwen zit erop en dus kunnen we de eindrekening opmaken. Kersvers Tourwinnares Demi Vollering is de grootverdiener in de Tour de France Femmes. Ze mag straks 61.630 euro op haar bankrekening bijschrijven (maar moet dat in principe delen met haar ploeg).

Haar ploeggenote Lotte Kopecky heeft eveneens een flink bedrag verdiend. Haar tweede plek in het eindklassement, groene puntentrui, ritzege en ereplaatsen leverden haar 43.070 euro op. Katarzyna Niewiadoma verdiende het derde hoogste bedrag. De Poolse is na haar derde plek in het eindklassement 16.770 euro rijker.

Mannen

Leuke bedragen, maar het verschillen met de mannen is nog steeds immens. Zo bedraagt de premie voor de eindzege bij de mannen een half miljoen euro (tegenover 50.000 euro bij de vrouwen). Etappewinst levert de mannen 11.000 euro (tegenover 4000 euro bij de vrouwen). In totaal verdiende Jonas Vingegaard aan zijn tweede Tourzege maar liefst 551.970 euro. Tadej Pogacar streek 284.030 euro op.

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023