📸 Fotograaf deelt epische mistfoto's van onder andere Vollering en Van Vleuten op Tourmalet

Het was afgelopen weekend mistig op de Tourmalet en dat maakt wielrennen een nóg fotogeniekere sport. Prachtige foto's van een Britse fotograaf!

Tour de France Femmes stage 7

Wielrennen is sowieso natuurlijk al een van de meest fotogenieke sporten. Het speelt zich af in schitterende natuur, met sporters bij wie je vaak de pijn van het gezicht kunt aflezen. Maar soms werken de omstandigheden nog wat extra mee.

Dat was afgelopen weekend het geval op de Tourmalet, tijdens de enige echte bergetappe van de door Demi Vollering gewonnen Tour de France Femmes. Het mistte namelijk behoorlijk op de bekende Pyreneeëncol.

Nu zou je zeggen dat mist niet per se goed nieuws is voor een fotograaf, want tsja, je ziet niet heel veel meer. Maar Sean Hardy, een Britse freelance wielerfotograaf die veel voor Lidl-Trek werkt, maakte er juist heel spookachtige foto's door.

Hieronder zie je Annemiek van Vleuten, Demy Vollering, Lizzy Deignan en het Belgische talent Julie De Wilde op de flanken van de Tourmalet, aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers. Werkelijk prachtige platen! (Als je ze grote wil zien, kun je even klikken op de tweet.)

Over twee weken kan Hardy weer aan de slag met de vrouwen, want op zondag 13 augustus staat de wegwedstrijd van het WK wielrennen in Glasgow op het programma. Nederland komt met een ijzersterke ploeg voor de dag, waarin Demi Vollering en Annemiek van Vleuten deze keer moeten samenwerken in plaats van tegen elkaar te strijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023